Musaca din carne şi cartofi FOTO

6 iulie 2016   Rețete

Îţi propunem un fel principal săţios şi gustos, care îi va încânta cu siguranţă pe cei dragi ţie. Prepară şi tu reţeta noastră de musaca din carne şi cartofi, iar rezultatul va fi delicios. Poţi folosi la musaca orice fel de carne tocată vrei. Dacă vrei să găteşti mai puţin gras, nu căli vinetele şi cartofii, ci unge legumele cu ulei, apoi frige-le pe un grătar. Pentru un gust deosebit, pune în sosul de lapte şi puţină nucşoară.

Musaca din carne şi cartofi - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g carne vită tocată 5 cartofi 2 vinete 3 cepe 4 roşii 3 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 150 ml vin roşu 2 frunze dafin sare piper 5 linguri ulei

Pentru sos

150 g caşcaval ras

200 ml lapte

1 ou

Musaca din carne şi cartofi - Mod de preparare

Speli roşiile şi le tai cubuleţe. Cureţi ceapa şi usturoiul, apoi le tai mărunt. Într-o tigaie căleşti uşor în ulei ceapa şi usturoiul, apoi pui carnea, vinul roşu, frunzele de dafin şi, după ce aceasta îşi schimbă culoarea, adaugi roşiile şi pătrunjelul spălat şi tăiat mărunt. Laşi să se călească, potriveşti de sare şi de piper, după care stingi focul.

Cureţi cartofii şi-i tai felii. Speli vinetele şi le feliezi. Prăjeşti cartofii şi feliile de vinete, pe care le pui pe un platou acoperit cu şerveţele absorbante. Într-o tavă aşezi un strat de cartofi, peste care pui un strat de vinete. Acoperi cu carnea tocată, peste care adaugi un strat de cartofi şi închei cu unul de vinete.

Într-o crăticioară pui laptele, 100 g de caşcaval ras, oul şi amesteci continuu până când obţii o pastă groasă.

Torni compoziţia în tavă, peste stratul de vinete şi presari restul de caşcaval. Dai tava la coptor, încins în prealabil, şi o ţii până când se gratinează frumos.

Musaca de vinete şi carne de vită

Musaca de vinete şi carne de vită

Musaca din paste cu spanac şi ştevie

Musaca din paste cu spanac şi ştevie

Musaca. Reţetă tradiţională grecească

Musaca. Reţetă tradiţională grecească

Mai multe