Muşchi de porc marinat în sos de soia şi ghimbir

3 martie 2017   Rețete

Acest sos poate fi folosit pentru a marina atât carnea de porc, cât şi cea de pui. Iar preparatul final va fi o încântare pentru papilele tale gustative.

De ce ai nevoie pentru muşchi de porc marinat în sos de soia şi ghimbir

1, 5 kg muşchi de porc

100 ml sos de soia, nu foarte sărat

50 g ghimbir ras

100 g zahăr brun

1 lingură amidon

2 linguri oţet

3 căţei de usturoi

Cum se prepară muşchiul de porc marinat în sos de soia şi ghimbir

Aşezi în blender sosul de soia, ghimbirul ras, oţetul, usturoiul şi zahărul brun. Mixezi până când ingredientele se omogenizează, iar zahărul s-a dizolvat. Dai deoparte jumătate din cantitatea de marinată, iar cu restul ungi muşchiul de porc şi-l dai la rece peste noapte.

A doua zi, pui muşchiul în tavă împreună cu marinata în care a stat, îl acoperi cu o hârtie de copt şi îl ţii la cuptor până când se pătrunde carnea. Dai hârtia la o parte şi-l laşi să se rumenească.

Marinata păstrată o pui într-o tigaie şi o ţii pe foc până când capătă consistenţa unui sos. Nu uita să amesteci din când în când.

Serveşti muşchiul cu sosul obţinut.

Sursa http://mywifecancook.com

http://mywifecancook.com

Mai multe