Muşchi de vită cu unt cu verdeţuri
Este sezonul grătarelor, al fripturilor rumenite, al burgerilor şi al legumelor suculente. Încearcă şi tu acest muşchi de vită. E delicios şi se prepară cât ai zice... vită!
- 4 felii muşchi de vită de 2 cm grosime
- sare şi piper, după gust
- 200 g unt
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură tarhon, opţional
Speli feliile de carne şi le usuci cu şerveţele de hârtie. Le laşi la temperatura camerei cel puţin 30 de minute. Le pui pe grătarul încins, câte 2 minute pe fiecare parte, pentru o
friptură făcută mediu sau 3-4 minute, pentru o friptură bine făcută.
Scoţi carnea pe o farfurie, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o laşi să se odihnească 2 minute.
Pentru untul cu verdeţuri, speli verdeţurile, le mărunţeşti fin şi le amesteci cu untul la temperatura camerei. Pui pasta în folie alimentară, rulezi pentru a obţine un baton şi sigilezi capetele. Dai la congelator 1-2 ore, iar în momentul servirii îl scoţi din folie şi îl tai felii.
Serveşti muşchiul de vită cu unt cu verdeţuri.
FOTO: Shutterstock