Napolitane caramel

8 septembrie 2014   Rețete

Aceasta este o prăjitură care ar putea să-ţi amintească de gusturile şi aromele copilăriei.

Ingrediente

1 pachet foi de napolitană 300 g zahăr 1 pachet unt 1 lingură pudră de cacao 3 linguri făină 100 g zahăr pudră 200 g alune (sau nuci) măcinate 2-3 linguri lapte 5 ouă

Mod de preparare

Se caramelizează zahărul, pe foc mic, se stinge cu lapte şi apoi se adaugă untul tăiat bucăţele, făina treptat, amestecând permanent, iar la sfârşit se adaugă alunele (sau nucile) măcinate.

Separat, se bat ouăle cu zahărul pudră şi cu pudra de cacao, se amestecă cu compoziţia anterioară şi se fierb împreună, în bain-marie, aproximativ 10 minute, amestecând permanent. Se lasă la răcit.

Se ung foile de napolitană cu crema caramel, se aşază una peste alta şi se lasă la frigider 1-2 ore, apoi se taie şi se aşază pe un platou.

sursa foto: Fotolia

Mai multe