Negresă cu brânză şi gem de zmeură
Pentru desert, prepară acesară delicioasă negresă cu brânză şi gem de zmeură şi nu vei regreta alegerea făcută.
De ce ai nevoie pentru negresă
Pentru negresă
250 g făină
1 praf de sare
2 linguri cacao
250 g ciocolată negară
200 g unt
400 g zahăr
4 ouă
Pentru glazura de brânză
350 g cremă de brânză
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă
gem de zmeură
Cum se prepară negresa cu brânză şi gem de zmeură
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu sarea şi cacaua. Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, amestecând până ce se omogenizează. Stingi focul şi pui în ciocolată zahărul, amestecând până ce se dizolvă, apoi dai deoparte. Încorporezi ouăle şi amesteci doar cât se se omogenizeze. Adaugi făina, amesteci puţin şi torni compoziţia în tavă.
Pentru glazură, baţi crema de brânză până când capătă o consistenţă fină, apoi adaugi zahărul, esenţa de vanilie, şi, după 1-2 minute, pui ouăle, unul câte unul. Întinzi glazura de brânză peste compoziţia de negresă. Deasupra, aşezi din loc gem de zmeură şi dai tava la cuptor până când trece testul scobitorii.