Negresă cu îngheţată de vanilie
Ce poate fi mai delicios decât să combini două deserturi apetisante, negresa cu ciocolată şi o îngheţată răcoritoare, cu aromă de vanilie? Răsfaţă-te şi tu cu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!
Ingrediente
60 g unt
70 g ciocolată
100 g zahăr alb
100 g zahăr brun
60 g pudră de cacao
30 g făină
1 praf de sare
esenţă de vanilie, după gust
2 ouă
100 g bucăţi de ciocolată, pentru ornat
Pentru topping
îngheţată de vanilie
sirop de ciocolată
ornamente colorate pentru prăjituri
cireşe, opţional
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Topeşti untul împreună cu ciocolata, la microunde. Încorporezi zahărul. Adaugi pudra de cacao, făina, praful de sare, esenţa de vanilie şi ouăle. Mixezi compoziţia, până obţii un amestec omogen. Combini cu bucăţile de ciocolată.
Împarţi aluatul în două tigăi de fontă. Dai la cuptor, aproximativ 25 de minute. Laşi la răcit, câteva minute. Serveşti cu îngheţată şi orice alt topping doreşti.
Sursa http://therecipecritic.com