„Negrese“ cu banane, un desert cum nu ai mai mâncat
Îţi plac negresele, dar vrei să încerci ceva deosebit, care să te scoată din tiparul reţetei clasice? De ce nu încerci această reţetă de „negrese“ cu banane? Chiar dacă nu conţine cacao, desertul acesta este delicios. „Negresele” cu banane sunt gustoase şi reprezintă o combinaţie între checul cu banane şi prăjiturile pufoase cu ciocolată albă. Merită să le încerci!
Ingrediente
60 g unt nesărat 115 g ciocolată albă 2 banane potrivite, făcute piure 100 g zahăr tos 1 ou ¼ linguriţă sare 1 linguriţă esenţă de vanilie 160 g făină zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare
Într-un vas termorezistent, topeşti untul şi ciocolata albă 30 de secunde la cuptorul cu microunde, amestecând des, până la omogenizare. Încorporezi zahărul. Adaugi piureul de banane, oul, sarea şi esenţa de vanilie şi omogenizezi compoziţia. Încorporezi făina în ploaie până obţii un aluat omogen. Îl torni într-o tavă de copt şi dai la cuptor 15-20 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Laşi prăjitura să se răcească. O tai şi o păstrezi acoperită, înainte să o serveşti. La final, pudrezi cu zahăr.
Sursa + foto: backforseconds.com
Negresă cu portocale, un deliciu
Negresă cu portocale, un deliciu
Negresă cu glazură de ciocolată
Negresă cu glazură de ciocolată