Negrese cu fulgi de ciocolată, reţeta pas cu pas FOTO
Pentru cei care iubesc deserturile cu ciocolată, recomandăm astăzi o reţetă simplă de negrese. Prepararea durează 15 minute, iar timpul de coacere este de doar 22 de minute. Aşa că merită să încerci şi tu reţeta, mai ales că nu va trebui să aştepţi mult timp ca să te răsfeţi cu câteva felii de negrese, care au în interior o cantitate generoasă de fulgi de ciocolată.
Negrese cu fulgi de ciocolată - Ingrediente
350 g fulgi de ciocolată amăruie 110 g unt 3 ouă 160 g făină 210 g zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu 65 h nuci tocate unt, pentru uns tava
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180 °C. Ungi o tavă pătrată de copt. Topeşti 175 g de fulgi de ciocolată şi tot untul într-o cratiţă, la foc mic, amestecând din când în când, până la omogenizare. Iei de pe foc.
Baţi ouăle şi le încorporezi , apoi adaugi făina în ploaie, zahărul, esenţa de vanilie şi bicarbonatul de sodiu. Adaugi restul de fulgi de ciocolată şi nucile tocate şi amesteci cu o spatulă.
Răstorni aluatul în tava tapetată de copt şi îl nivelezi.
Dai tava la cuptor aproximativ 18-22 de minute, până când blatul de negrese trece testul cu scobitoarea. Laşi prăjitura să se răcească complet şi o tai.