Nuci cu vanilie
Gustul nucilor din aluat îţi aduce aminte de copilărie? Bucură-te de acest desert delicios şi reinventează-l cu o cremă fină de vanilie. Ce dragi vor fi foarte bucuroşi!
Ingrediente:
Pentru aluat: 3 ouă, 250 g zahăr, 250 ml ulei, 1 pachet margarină, drojdie cât o nucă, sare, făină cât cuprinde
Pentru cremă: 500 ml lapte, 4 linguri făină, 200 g zahăr, 100 g miez de nucă, ½ pachet de margarină, 1 esenţă de vanilie
Timp de preparare: 1h 45 min Dificultate: mică
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Formezi din cocă biluţe de mărimea unor nuci.
Le pui în forma specială de nuci şi le coci pe flacără. Le laşi la răcit până a doua zi.
Amesteci laptele cu făina, zahărul şi esenţa de vanilie şi le pui pe foc până se îngroaşă. Adaugi margarina şi nuca măcinată şi laşi la răcit.
Aşezi cremă pe o jumătate de nucă şi o lipeşti de altă jumătate. Le serveşti reci, date prin zahăr pudră, de preferat a doua zi.