Nuggets de pui crocante cu sos de iaurt şi usturoi
Din când în când, e bine să îi răsfeţi pe cei dragi, mai ales dacă ei sunt copii. Şi cum copiii iubesc mâncarea fast-food, iată o reţetă care va fi, cu siguranţă, pe placul lor: nuggets de pui. Este un preparat uşor de făcut şi dacă eviţi baia de ulei şi o înlocuieşti cu câteva minute la cuptor, este şi sănătoasă.
Ingrediente:
1 piept de pui 100 g pesmet 100 g fulgi de porumb neîndulciţi 2 ouă sare piper boia dulce
Mod de preparare:
Se sfărâmă fulgii de porumb şi se taie pieptul de pui în bucăţele mici, se presară sare, piper şi boia dulce peste pui. Peste fulgii de porumb se adaugă pesmetul, sare şi piper.
Se bat bine ouăle şi se aşează făina pe o farfurie. Fiecare bucăţică de pui se dă prin făină, ou şi prin combinaţia de fulgi de porumb şi pesmet.
Se dau la cuptorul preîncălzit, aşezate pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Se lasă să se rumenească în cuptor până devin aurii.
Se servesc cu ketchup şi sos de iaurt gras cu usturoi.
Poftă bună!