Ochiuri în sos de roşii

7 iunie 2015   Rețete

Cine nu a făcut măcar o dată în viaţă nişte ouă ochiuri? Dar clasicele ouă ochiuri pot fi preparate şi altfel, după o reţetă inspirată din meniurile spaniole.

Ingrediente

4 ouă 1 cană suc de roşii 2 cepe albe mici sau una mare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 4 linguri caşcaval ras sare piper busuioc verde pentru decor

Preparare

Faci întâi sosul pentru care încingi uleiul, pui usturoiul tăiat felioare şi după ce s-a înăbuşit, adaugi ceapa tăiată peştişori. După ce s-a rumenit, torni sucul de roşii şi laşi să fiarbă un clocot. Fierbi ouăle şi le laşi numai cât să fie moi. Cureţi ouăle, le tai în două pe lung şi le aşezi într-o formă termorezistentă. Torni sosul de roşii cu ceapă, presari sare şi piper, pui şi caşcavalul ras şi dai la cuptor pentru 10 minute.

Mai multe