Orez cu bacon şi pui

7 februarie 2014   Rețete

O reţetă rapidă pentru masa de prânz. Este ideală de servit cu un pahar de vin roşu.

Ingrediente:

8 felii de bacon, fără sorici 2 felii de bacon, tăiate cuburi 8 felii dintr-un piept de pui 2 linguri ulei de măsline 1 cană de orez cu bob lung 6 cepe verzi, tăiate felii 2 usturoi zdrobiţi coaja şi zeama de la 1 lămâie 2 căni de supă de pui ¼ ceaşcă frunze de coriandru

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 grade C.

Puneţi carnea de pui împăturită în feliile de bacon şi înfingeţi-le câte un scobitor. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi puneţi carnea de pui la prăjit, aproximativ 2 minute fiecare bucată. Când s-au făcut, se scot pe-o farfurie. Adăugaţi în tigaie, după ce aţi scos carnea, orezul şi cele două felii de bacon tăiate cuburi. Reduceţi focul la mic şi gătiţi timp de 1 minute. Apoi adăugaţi ceapa, usturoriul, coaja de la lămâie, supa de pui, sarea şi piperul. Gătiţi amestecând timp de 1 minute. Când este gata, mutaţi tot conţinutul tigăii într-o caserola termorezistentă, puneţi carnea de pui deasupra şi acoperiţi etanş. Se coc timp de 50 de minute până când orezul este gata.

La sfârşit se scot scobitorile, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se servesc.

Sursa: taste.com.au

Mai multe