Orez sârbesc

2 iunie 2018   Rețete

Ca la mama acasă este această tocană gustoasă şi săţioasă.

De ce ai nevoie ca să faci tocană sârbească:

500 g carne de porc

3 ardei graşi feliaţi

1 ceapă

250 g roşii

300 g orez

3 linguri ulei

pătrunjel

sare

piper

Cum prepari tocană sârbească: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o căleşti 2 minute în ulei încins. Adaugi carnea tăiată bucăţele şi torni puţină apă. Când e aproape fiartă, pui orezul spălat şi scurs, ardeii graşi şi mai torni 1 l de apă. După 15 minute, adaugi roşiile tăiate felii, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă până scade sosul şi orezul a fiert. Serveşti preparatul decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock

Mai multe