Pachețele cu praz și bacon
Folosit în special în zona Olteniei, această legumă face parte din familia numeroasă a cepei.
Ingrediente
2 fire groase de praz
100 g cașcaval
50 g unt
200 g bacon feliat subțire
100 ml vin alb, sec
sare
frunze de busuioc
nucșoară rasă
frunze de salvie
piper
Mod de preparare
Cureți și speli bine prazul și îl tai în bucăți lungi de 7 cm, le împachetezi în fâșii de bacon și le montezi într-un vas de sticlă uns cu unt în prealabil, din care se poate servi direct la masă.
Presari peste praz sare, piper, nucșoară rasă, după gust, adaugi frunze de salvie și de busuioc, torni ½ pahar de apă și vinul și dai la cuptor aproximativ 40 de minute.
Cu 10 minute înainte să fie gata, scoți tava, adaugi cașcavalul ras și dai la cuptor până se rumenește. Se poate servi ca și garnitură sau simplu, cu pâine prăjită.