Paella cu pui

9 iunie 2014   Rețete

Având originile în bucătăria catalană, paella este un fel de mâncare pe care îl poţi prepara oricând, chiar şi în zilele de călduroase de vară. Fie că e cu pui sau fructe de mare, paella este foarte săţioasă.

Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 piept de pui mare

1 ardei gras verde

250 g orez cu bobul lung

100 g boabe de mazăre

1 ceapă mare

2-3 ciuperci champignon

2 căţei de usturoi

1 l supă strecurată de pui

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă pudră de curry

rozmarin

şofran

sare

piper

Mod de preparare

Porţionezi pieptul de pui şi îl rumeneşti uşor în ulei bine încins într-o tigaie cu fundul mai gros sau specială pentru paella. Adaugi ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, boabele de

mazăre, ardeiul şi ciupercile tăiate fâşii. Condimentezi cu rozmarin, sare şi piper, după gust, adaugi pudra de curry şi continui călirea legumelor până se înmoaie.

Adaugi supa de pui strecurată, orezul, un praf de şofran, boiaua dulce şi laşi totul să fiarbă, la foc potrivit, fără să amesteci, până se absoarbe supa şi orezul înfloreşte. O serveşti caldă.

Mai multe