Pâine cu jumări

19 februarie 2016   Rețete

Unge cu puţin unt sau pune o bucată de brânză peste o felie din această pâine pentru un mic dejun consistent.

Ingrediente (1 pâine)

1 lingură drojdie uscată 250 ml apă caldă 2 linguriţe sare 600 g făină 300 g jumări tăiate ulei, pentru uns tava

Mod de preparare

Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi laşi să se înmoaie 5 minute. Amesteci sarea cu făina, torni apa, puţin câte puţin, şi frămânţi până când aluatul nu se mai ţine de degete şi îi poţi da forma unei bile. Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi să crească cel puţin 10 ore pentru ca aromele să se amestece.

Dai drumul la cuptor şi întinzi aluatul pe o suprafaţă unsă cu făină. Presari o treime din jumările tăiate şi formezi din nou o bilă din aluat. Întinzi aluatul şi repeţi operaţiunea până când rămâi fără jumări. Pui aluatul în tava unsă cu ulei şi laşi pâinea la crescut 30 de minute, după care o dai la cuptor până se rumeneşte.

Mai multe