Pâine irlandeză, reţeta fără drojdie
27 martie 2017
Rețete
Nu ai timp să laşi aluatul la dospit, dar vrei să faci o pâine de casă? Atunci încearcă reţeta de pâine irlandeză, fără drojdie.
De ce ai nevoie pentru pâine irlandeză
400 g făină albă
250 g făină integrală
½ lingură praf de copt
½ lingură bicarbonat de sodiu
½ linguriţă sare
250 ml lapte bătut
Cum se prepară pâinea irlandeză
Dai drumul la cuptor. Amesteci într-un vas făina albă cu cea integrală, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Încorporezi treptat laptele bătut şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini.
Îi dai o formă rotundă şi aşezi pâinea într-o tavă tapetată, apoi o ţii la cuptor până când se rumeneşte.
Sursa http://omeletta.com