Pâine irlandeză, reţeta fără drojdie

27 martie 2017   Rețete

Nu ai timp să laşi aluatul la dospit, dar vrei să faci o pâine de casă? Atunci încearcă reţeta de pâine irlandeză, fără drojdie.

De ce ai nevoie pentru pâine irlandeză

400 g făină albă

250 g făină integrală

½ lingură praf de copt

½ lingură bicarbonat de sodiu

½ linguriţă sare

250 ml lapte bătut

Cum se prepară pâinea irlandeză

Dai drumul la cuptor. Amesteci într-un vas făina albă cu cea integrală, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Încorporezi treptat laptele bătut şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini.

Îi dai o formă rotundă şi aşezi pâinea într-o tavă tapetată, apoi o ţii la cuptor până când se rumeneşte.

Sursa http://omeletta.com

http://omeletta.com

Mai multe