Pâinici Tyropsomo
Astăzi vă sugerăm un antreu elen, pâinicile Tyropsomo, în care ingredientul de bază este celebra brânză Feta.
Ingrediente
500 g făină 175 ml lapte 175 ml apă 300 g brânză Feta 15 g drojdie 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă de sare 5 linguri ulei de măsline 1 lingură oregano
Preparare
Într-un castron, torni apă călduţă şi dizolvi drojdia. Adaugi zahărul şi o lingură de făină. Laşi să crească 10-15 minute într-un loc cald. Cerni făina într-un vas mai mare, adaugi oregano, sarea, maiaua, uleiul de măsline şi laptele călduţ.
Frămânţi aluatul şi-l laşi să crească 25 de minute într-un loc cald. Între timp, fărâmiţezi brânza Feta într-un castron şi presari puţin oregano.
Întinzi aluatul într-o foaie de 2 cm grosime şi tai 10 pătrate. În centrul fiecărui pătrat aşezi brânză Feta, prinzi bine cele patru colţuri de cocă şi le dai forma rotundă.
Le mai laşi să crească 10-15 minute. Le aşezi pe o tavă unsă cu ulei ori cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, până se rumenesc frumos. Le serveşti calde sau reci.