Panforte, desert italian de post
Panforte este un desert tradiţional italian, care conţine o multitudine de fructe şi nuci. Este foarte dens şi foarte săţios, aşa că este o gustare ideală când te simţi lipsit de energie. În plus, este de post!
Ingrediente
- 400 g făină
- 250 g migdale prăjite
- 250 g alune de pădure prăjite
- 70 g smochine uscate
- 150 g zahăr pudră
- 75 g miere
- 200 ml apă rece
- coajă de portocală
- scorţişoară
- nucşoară
- cuişoare
- 1 praf de sare
Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu sarea, cu scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara, după gust. Adaugi migdalele, alunele de pădure, smochinele mărunţite şi coajă de portocală, după gust.
Pui mierea şi zahărul într-o cratiţă pe foc până se dizolvă zahărul, apoi torni apa şi amesteci până începe să fiarbă. Torni siropul peste făină după ce s-a răcorit puţin şi omogenizezi toate ingredientele. Pui compoziţia obţinută într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor, la foc mic, 35-40 de minute. Laşi prăjitura la răcit înainte să o serveşti.
FOTO: SHUTTERSTOCK