Papanaşi din brânză de vaci

18 februarie 2018   Rețete

O reţetă uşoară şi rapidă pentru un desert nepretenţios.

De ce ai nevoie ca să prepari papanaşi din brânză de vaci:

250 g brânză de vaci

1 ou

30 g făină

sare 50 g zahăr

1 pliculeţ zahăr vanilat

făină, pentru presărat

50 ml ulei, pentru prăjit

Cum prepari papanaşi din brânză de vaci:

Amesteci toate ingredientele într-un castron. Pui compoziţia într-o folie de plastic pe care ai presărat făină. Formezi un sul gros pe care-l fierbi 15 minute. Răceşti şi tai sulul în 10-12 bucăţi. Îndepărtezi folia, rulezi fiecare bucată prin făină, dându-i o formă de gogoaşă cu grosimea de 1 cm.

După ce le-ai format pe toate, încingi tigaia şi dai focul la mediu. Pui uleiul în tigaia încinsă şi prăjeşti papanaşii câte 1-2 minute pe fiecare parte. Îi întorci cu o spatulă. Serveşti cu dulceaţă sau frişcă deasupra.

Mai multe