Papanaşi din brânză de vaci
O reţetă uşoară şi rapidă pentru un desert nepretenţios.
De ce ai nevoie ca să prepari papanaşi din brânză de vaci:
250 g brânză de vaci
1 ou
30 g făină
sare 50 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
făină, pentru presărat
50 ml ulei, pentru prăjit
Cum prepari papanaşi din brânză de vaci:
Amesteci toate ingredientele într-un castron. Pui compoziţia într-o folie de plastic pe care ai presărat făină. Formezi un sul gros pe care-l fierbi 15 minute. Răceşti şi tai sulul în 10-12 bucăţi. Îndepărtezi folia, rulezi fiecare bucată prin făină, dându-i o formă de gogoaşă cu grosimea de 1 cm.
După ce le-ai format pe toate, încingi tigaia şi dai focul la mediu. Pui uleiul în tigaia încinsă şi prăjeşti papanaşii câte 1-2 minute pe fiecare parte. Îi întorci cu o spatulă. Serveşti cu dulceaţă sau frişcă deasupra.