Pască cu brânză şi smântână

15 aprilie 2016   Rețete

Pasca este o reţetă tradiţională de Paşti. Sunt nenumărate modurile în care o poţi prepara, dar reţeta clasică este pasca cu brânză şi smântână.

De ce ai nevoie pentru pască cu brânză şi smântână

Pentru blat

150 g unt

200 g făină

50 g zahăr

2 gălbenuşuri

1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură

300 g brânză

300 g smântână grasă

3 ouă

4 linguri griş

1 plic zahăr vanilat

coaja de la 1/2 de lămâie

1 mână stafide

Cum se prepară pască cu brânză şi stafide

Amesteci toate ingredientele pentru blat, până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider 30 de minute. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini.

Pentru umplutură, mixezi brânza bine scursă până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi smântâna, zahărul, zahărul vanilat, grişul, coaja de lămâie şi ouăle bătute. La final încorporezi stafidele şi torni umplutura în tavă. Ţii la cuptor până ce testul scobitorii.

Mai multe