Paste carbonara cu şuncă şi parmezan
Ţi-e poftă de o porţie de paste carbonara cu şuncă şi parmezan? Încearcă această reţetă delicioasă şi uşor de preparat!
Paste carbonara cu şuncă şi parmezan - Ingrediente (2 porţii)
3 ouă 300 g smântână 200 g spaghete 100 g şuncă 3 linguri parmezan ras ulei sare piper oregano
Paste carbonara cu şuncă şi parmezan - Mod de preparare
Spargi ouăle şi separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci gălbenuşurile cu smântâna şi condimentezi cu sare, piper şi oregano, după gust. Fierbi spaghetele în apă cu sare 8-10 minute (le adaugi după ce apa a dat în clocot). Le scurgi, dar nu le speli sub jet de apă rece, deoarece îşi pierd gustul.
Pui şunca tăiată feliuţe într-o tigaie cu puţin ulei încins. O rumeneşti uşor, torni compoziţia de gălbenuş cu smântână şi laşi să fiarbă, amestecând continuu,
câteva minute.Adaugi pastele peste sos, pui parmezanul şi mai laşi pe foc 2-3 minute. Serveşti pastele calde, asezonate cu oregano.