Paste cu pui, praz şi smântână

15 februarie 2022   Rețete

Prazul face parte din familia cepei, alături arpagic şi usturoi. El e bogat în alicină, un compus care luptă împotriva cancerului, în special cel de sân, de colon şi de prostată. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, e versatil şi poate fi consumat atât crud, cât şi gătit.

Ingrediente

400 g paste lungi, după preferinţă

30 g unt

2 linguri ulei de măsline

1 tulpină praz

1 piept de pui, dezosat (400 g)

200 ml smântână de gătit (20% grăsime)

sare

piper

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le scurgi şi le dai deoparte.

Speli pieptul de pui şi îl tai fâşii, apoi îl sotezi în ulei de măsline, cu un praf de sare, până e rumenit. Îl scoţi şi în aceeaşi tigaie pui untul şi adaugi prazul spălat şi tăiat rondele, pe care îl căleşti 7-8 minute, la foc mic, până se înmoaie. Torni smântâna, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să dea câteva clocote, apoi adaugi pastele şi pieptul de pui. Omogenizezi, mai fierbi un minut şi serveşti pastele calde, cu piper proaspăt măcinat, decorate cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock

Mai multe