Paste gnocchi cu sos alb

5 februarie 2016   Rețete

Gnocchi sunt gogoşele moi făcute din făină, ulei, oua, cartofi, brânză, pesmet sau ingrediente similare. Multă lume le consideră a fi un fel de paste şi, ca multe alte feluri de mâncare italiene, există denumiri şi reţete diferite în diferite regiuni. Pastele gnocchi cu sos alb se consumă ca aperitiv, ca alternativă la supe ori paste.

Paste gnocchi cu sos alb - Ingrediente (1 tavă)

1 kg cartofi 400 g făină 1 ou sare 1 lingură ulei 3 linguri unt 300 g brânză rasă

Paste gnocchi cu sos alb - Mod de preparare

Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare, îi scoţi şi îi zdrobeşti ca pentru piure, apoi îi laşi să se răcească. Îi amesteci cu oul, făina şi cu sare, după gust, şi frămânţi un aluat elastic. Presari făină din belşug pe masă şi formezi din el un şnur, din care tai gnochi de aproximativ 2-2,5 cm, îi apeşi uşor cu dinţii unei furculiţe ca să le faci modelul de gnochi. Procedezi astfel până când termini aluatul, îi laşi la uscat, apoi îi fierbi în apă cu sare şi ulei până când se ridică la suprafaţă. Îi strecori şi aşa fierbinţi îi amesteci cu untul şi cu brânza, apoi îi aşezi într-un vas uns cu 1 lingură de unt şi îi dai la cuptorul încins 15 minute.

sursa foto: domesticsuperhero.com

Mai multe