Pere în aluat
Dacă merele ţi se par mult prea acre, atunci le poţi înlocui cu pere. Nu uita să le serveşti cu o dulceaţă dulce-acrişoară.
Ai nevoie de
4 pere nu foarte coapte
1 l apă
1 ½ cană cu zahăr
1 cană cu miere
scorţişoară
cuişoare
anason
zeamă de la o lămâie
200 g aluat foitaj
dulceaţă de coacăze, după gust
Cum se prepară
Ţii aluatul la frigider până pregăteşti perele.
Amesteci apa, zahărul, mierea, zeama de lămâie, scorţişoară, cuişoare şi anason, după gust şi le pui la fiert. Cureţi perele de coajă şi le tai baza, ca să poată sta uşor „în picioare”. Când siropul începe să fiarbă, adaugi perele şi le ţii până când dinţii furculiţei intră cu uşurinţă în ele. Le scoţi din sirop, pe care îl ţii în continuare la fiert, până se mai îngroaşă. Când perele s-au mai răcit, le stropeşti cu puţin sirop. Tai aluatul pătrăţele şi le îmbraci în ele.
Coci perele într-o tavă tapetată în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte foitajul. Le serveşti cu dulceaţă de coacăze.