Peşte cu ciuperci în sos de usturoi
Se zice că usturoiul curăţă şi purifică. Este antiseptic şi antiinfecţios pentru căile respiratorii şi combate micozele şi anumiţi paraziţi. În plus, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acestea sunt numai câteva motive pentru care să mănânci usturoi. El te protejează de răceală, iar în această mâncare de peşte cu ciuperci în sos de usturoi, este cel care dă aroma.
Peşte cu ciuperci în sos de usturoi - Ingrediente (4 porţii)
600 g fileuri de peşte alb 2 lămâi 2 ardei iuţi 1 căpăţână usturoi 400 g ciuperci 2 linguriţe ulei sare piper pătrunjel
Peşte cu ciuperci în sos de usturoi - Mod de preparare
Speli lămâile, razi coaja de la 1 lămâie şi le storci. Adaugi usturoiul pisat, ardeiul iute tăiat felii şi amesteci. Speli bine ciupercile şi le tai bucăţi. Încingi uleiul într-un vas, pe care-l vei băga şi la cuptor. Pui peştele şi îl frigi pe fiecare parte câte 2-3 minute. Când întorci peştele ultima oară, adaugi ciupercile şi amestecul cu zeamă de lămâie şi potriveşti de sare şi piper. Dai vasul la cuptor şi laşi aproximativ 15 minute. Serveşti cald, presărat cu pătrunjel tăiat fin.