Peşte cu leguminoase la cuptor
Nutriţioniştii recomandă consumul de peşte de două ori pe săptămână, motiv pentru care vă recomndaăm această reţetă de peşte cu leguminoase la cuptor. La fel de bine poţi pregăti această reţetă şi în zilele cu dexlegare la peşte, în caz că ţii post. Foloseşte ce leguminoase îţi sunt pe plac.
Peşte cu leguminoase la cuptor - Ingrediente (4 porţii)
1 kg morcovi rădăcină de pătrunjel păstârnac sare piper 4 fileuri peşte 4 castraveţi mici 1 legătură mărar ulei unt 2 lămâi
Peşte cu leguminoase la cuptor - Mod de preparare
Speli, apoi cureţi de coajă rădăcinoasele şi le tai pe lung. Încingi cuptorul. Presari sare şi piper peste bucăţile de peşte, iar rădăcinoasele le dai prin ulei, le sărezi şi piperezi. Ungi o tavă cu puţin unt şi aşezi rădăcinoasele. Laşi la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute, apoi pui fileurile şi mai ţii până când se rumenesc.
Poţi servi peştele cu salată de castraveţi şi mărar, stropite cu puţin ulei, zeamă de lămâie şi presărate cu sare şi piper, după gust.