Peşte cu orez şi roşii
Când vrei să prepari o reţetă uşoară, încearcă peştele cu orez şi roşii!
Ingrediente pentru peşte cu orez şi roşii, cu aromă de măsline:
300 g orez basmati
6 linguriţe pastă de măsline
5-6 linguri supă concentrată de peşte
350 g roşii cherry
½ legătură de busuioc verde
500 g fileuri de peşte alb
600 ml apă
1 lingură ulei
1 lingură oţet din vin
1 linguriţă ulei de măsline
Cum prepari peşte cu orez şi roşii, cu aromă de măsline:
Pui orezul la fiert într-o oală, la foc mare şi îl amesteci cu 2 linguriţe de pastă de măsline şi jumătate din supa de peşte. Acoperi şi laşi să fiarbă. Într-un bol, amesteci roşiile tăiate pe jumătate cu uleiul şi oţetul. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, rupi frunzele de busuioc şi le adaugi.
Tai peştele în 4 părţi egale, le adaugi în oala în care fierbe orezul şi pui deasupra roşiile. Dai la o parte capacul şi mai ţii mâncarea la fiert, 10 minute. Amesteci restul de supă de peşte cu pasta de măsline rămasă şi cu o lingură o torni peste peşte. Ornezi cu restul de frunze de busuioc, stropeşti cu uleiul de măsline şi serveşti.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/