Peşte la cuptor cu legume şi sos

13 august 2016   Rețete

Simplu de preparat, acest fel de mâncare nu poate primi decât laude!

Ingrediente

4 fileuri de cod 1 lămâie 2-3 linguri ulei 4 morcovi tăiaţi pe lung sare piper 4 căţei de usturoi 1 mână de fasole păstăi

100 g maioneză

4 căţei de usturoi

Mod de preparare

Opăreşti, câteva minute, în apă cu sare fasolea verde şi morcovii, apoi îi scoţi. Speli peştele, îl usuci, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi îl dai cu sare şi piper.

Torni într-un vas termorezistent uleiul, aşezi fasolea, usturoiul tăiat şi morcovii. Dai legumele cu sare şi piper, pui fileurile de cod şi bagi la cuptor 15 minute.

Pentru sos, zdrobeşti în mojar căţeii de usturoi, îi freci bine, presari sare şi piper, apoi îi încorporezi uşor în maioneză. Serveşti fileurile de peşte cu legume,

sos de maioneză.

Mai multe