Piept de pui cu sos de ciuperci, reţeta ideală pentru cină
Sosul de ciuperci este ingredientul-vedetă al acestei reţete şi îi dă un gust aparte pieptului de pui. În zilele în care nu ţii post, merită să încerci reţeta noastră.
Ingrediente
1 piept de pui dezosat sare piper ulei, pentru prăjit chimen, opţional
Pentru sosul de ciuperci
1 ceapă
2-3 linguri unt
boia de ardei
300 g ciuperci
sare
1 lingură făină
2-3 linguri bulion
Preparare
Tai pieptul de pui felii subţiri, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le ţii la frigider 30 de minute, apoi le prăjeşti rapid în uleiul încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă, ca să se scurgă excesul de grăsime. Dacă vrei, la final, le presari cu chimen.
Pentru sosul de ciuperci, topeşti untul şi căleşti ceapa tocată. Adaugi ciupercile feliate şi condimentezi cu boia, după gust. Acoperi cu un capac şi le ţii la înăbuşit, iar dacă e cazul, mai pui sare după gust.
Amesteci făina cu bulionul şi, când ciupercile sunt înăbuşite, torni compoziţia şi aşezi carnea de pui deasupra, apoi dai la cuptorul încins 20 de minute.
Foto: Profimedia