Piept de pui umplut
Pentru o masă festivă sau o cină romantică în 2, trebuie să încerci această reţetă de piept de pui umplut.
De ce ai nevoie ca să prepari piept de pui umplut:
1 piept de pui fără os şi piele
200 g ciuperci
1 ceapă
1 morcov fiert, tăiat
4 felii bacon
3-4 căţei usturoi
150 g caşcaval ras
sare
piper
5 linguri ulei
1 lingură de unt, pentru uns tava
cimbru tăiat
Cum prepari piept de pui umplut:
Tai pieptul în două şi faci în fiecare bucată un buzunăraş. Ai grijă să nu-l tai prea mult, îl speli şi îl dai cu sare. Încingi 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tăiată fin, adaugi usturoiul mărunţit. Laşi câteva minute şi pui ciupercile feliate, sare şi piper, după gust.
Ţii pe foc până când scade zeama lăsată de legume. Pui feliile de morcov, amesteci şi laşi la răcit, apoi presari caşcavalul şi cimbrul. Aşezi în fiecare buzunăraş câte 2 felii de bacon, împarţi compoziţia călită în două şi umpli piepţii cu ea, apoi îi prinzi cu scobitori. Încingi restul de ulei şi îi rumeneşti pe ambele părţi, apoi îi dai la cuptorul încălzit, 10 minute.