Pizza cu blat din legume, reţetă vegană

10 martie 2020   Rețete

Pentru iubitorii stilului vegan şi nu numai, pizza poate deveni o gustare excelentă, mai ales dacă este cu şi din legume. Cum broccoli şi dovlecel găseşti, mai nou, peste tot, iată ce poţi prepara din acestea!

Ingrediente

  • 300 g broccoli
  • 150 g dovlecel
  • 170 g făină de năut
  • 70 ml apă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4-5 crenguţe busuioc proaspăt
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 roşii medii
  • 130 g măsline negre
  • 1 ceapă roşie
  • 30 g alune de pădure
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Între timp, desfaci broccoli în bucheţele, le cureţi de cotor şi le speli foarte bine. Speli dovlecelul, tai capetele şi îl porţionezi în bucăţi mai mici. Pui aceste legume într-un blender pentru a le mărunţi foarte bine, apoi adaugi făina, apa, 2 linguri cu ulei de măsline, sarea şi piperul după gust. Mixezi în continuare 2-3 minute.

Într-o tavă rotundă în care ai pus hârtie de copt, aşezi blatul şi îl dai la cuptor aproximativ 10 minute până se rumeneşte uşor.

Între timp, pentru sos, pui într-un blender frunzele de busuioc, restul de ulei de măsline, usturoiul curăţat, zeama de lămâie, sarea şi piperul după gust. Mixezi până obţii o pastă fină.

Scoţi tava din cuptor, o ungi cu sosul pesto şi o decorezi cu felii de roşii, cu măsline, cu ceapa curaţată şi tăiată julien şi câteva alune de pădure.

O dai din nou la cuptor pentru alte 10-15 minute.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Pizza cu avocado

Pizza cu avocado

Mai multe