Pizza cu porumb şi mozzarella
Născută pe tărâmuri italiene, pizza a intrat în patrimoniul gastronomic universal şi o întâlneşti peste tot prin lume. De la mic la mare, toată lumea iubeşte acest preparat! Combinaţia de porumb dulce şi mozzarella merită încercată!
Ingrediente
Pentru blat:
375 g făină integrală
125 g făină albă (granulaţie 650)
10 g sare
15 ml ulei de măsline
1 g drojdie uscată
325 ml apă
20 g zahăr
Pentru topping:
1 ceapă roşie
1 legătură ceapă verde
1 conservă medie porumb dulce (340 g)
250-300 g mozzarela proaspătă
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
Combini cele două tipuri de făină într-un vas. Faci o adâncitură în mijloc şi pui restul ingredientelor. Amesteci până obţii un aluat omogen, îl transferi pe masă, apoi îl frămânţi 5 minute, până nu se mai lipeşte de blat. Îl pui într-un bol curat, uns cu puţin ulei, îl acoperi cu folie alimentară şi îl laşi la dospit în frigider, 24 de ore.
Scoţi aluatul, îl mai frămânţi puţin pe masa presărată cu făină şi întinzi două foi subţiri. Presari pe fiecare mozzarella rasă, adaugi porumbul bine scurs, ceapa roşie tăiată mărunt şi pe cea verde făcută feliuţe. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi stropeşti cu ulei de măsline. Pui pizza în tăvi şi o dai la cuptorul preîncălzit la 250 °C. O coci 1-12 minute şi o serveşti imediat, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock