Pizza cu pui şi ananas
Când ne a lumea mai drgaă ni se face poftă de pizza! Primul drum e fie la pizzeria din colţ, fie la magazin unde găsim congelată. Dar cel mai bine, primul drum ar fi la frigiderul şi cuptorul propriu unde poţi prepara chiar tu o pizza cu pui şi ananas.
Ingrediente pentru pizza cu pui şi ananas
Pentru aluat 250 g făină 1 ou 1 pacheţel de drojdie uscată 2 linguri ulei 3 linguri apă minerală 1 praf de sare
1/2 piept de pui dezosat
3 felii de ananas proaspăt
2 ardei capia (roşu şi galben)
100 g caşcaval
ketchup
oregano uscat
cimbrişor
frunze verzi de busuioc
sare
piper
Mod de preparare pentru pizza cu pui şi ananas
Se amestecă într-un castron mare toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat omogen, elastic. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit circa o oră.
Între timp, se taie pieptul de pui fâşii sau cubuleţe, se sotează cu puţin ulei încins, până începe să-şi schimbe culoarea. Se adaugă ardeii tăiaţi rondele sau fâşii, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se călesc împreună două minute, până se înmoaie puţin. Se întinde aluatul în foaie, se tapetează forma de pizza
cu ea, se unge deasupra cu ketchup, se rade caşcaval, apoi se adaugă carnea, ardeii sotaţi şi bucăţele de ananas.
Se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute, până ce pizza cu pui şi ananas se rumeneşte frumos deasupra.
Pizza cu pui şi ananas se serveşte imediat, garnisită cu frunze aromate de busuioc verde.
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Pui la grătar cu legume (fără gluten)
Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci
Clătite umplute cu piept de pui şi ciuperci
sursa foto: Shutterstock