Pizza cu pui şi usturoi

7 februarie 2016   Rețete

Aromele pizzei cu pui şi usturoi vor fi pe placul fiecărui membru al familiei!

Ingrediente

Pentru sosul de usturoi

1 căpăţână de usturoi, prăjit 1 lingură unt nesărat 2 linguri făină Piper, pentru gust 1 cană lapte degresat ¼ cană parmezan, ras

Pentru pizza

1 aluat pizza semipreparat

3 bucăţi piept de pui pane, feliate

2 căni spanac proaspăt, tocat

½ -1 ardei gras roşu, feliat

1 cană brânză mozzarella

Ierburi la alegere, oregano, rozmarin, pătrunjel

Mod de preparare

Pentru prepararea usturoiului

Preîncălzeşte cuptorul. Nu desface căţeii de usturoi din căpăţână. Curăţă capătul de la căpăţână pentru a se vedea căţeii. Stropeşte partea expusă cu ulei de măsline. Înveleşte usturoiul cu folie de aluminiu şi bagă-l la cuptor pentru 30-35 de minute. S-a copt când a devenit moale.

Preîncălzeşte cuptorul. Într-o tigaie, pune 1 lingură de unt la topit la foc mediu. Taie mărunt 6-7 căţei de usturoi prăjit şi pune-l peste unt. Sotează pentru un minut. Adaugă făina şi găteşte pentru 2 minute, amestecând încontinuu. Adaugă şi laptele degresat şi piperul. Găteşte până amestecul capătă textura dorită. Dacă se îngroaşă mai mult decât ţi-ai dori, mai adaugă lapte. Ia tigaia de pe foc şi adaugă parmezanul peste amestec.

Pune sosul peste aluat. Adaugă deasupra spanacul, ardeiul gras feliat şi puiul pane feliat. Presoară brânza mozzarella şi ierburile dorite. Pune la copt pizza pentru 5-10 minute sau până când se topeşte brânza.

Sursa: http://www.eatcakefordinner.net

Mai multe