Pizza cu roşii şi ciuperci

23 iunie 2015   Rețete

Pentru că la această reţetă e nevoie de ceva busuioc, ne-am gândit să-ţi spunem câte ceva despere acest condiment. În Italia, busuiocul este considerat un simbol al dragostei, care aduce pacea şi armonia în cuplu. Busuiocul este sacru în cultura indiană, iar în ţările asiatice, busuiocul este folosit la supe, dar şi la preparatele din carne de pui. În Taiwan, este utilizat la prepararea îngheţatei, dar şi a unor sortimente de prăjituri.

Ingrediente

500 g făină

1 g drojdie

2 linguri ulei de măsline

150 ml apă

1 praf de sare

1 linguriţă zahăr

200 g brânză proaspătă de vaci

150 g ciuperci

3 roşii

1 mână busuioc

Mod de preparare

Amesteci într-un castronel drojdia, zahărul, puţină apă caldă şi 1 lingură de făină. Laşi maiaua să crească, după care o adaugi peste restul de făină. Începi să frămânţi adăugând apă

caldă, 1 praf de sare şi uleiul de măsline. După ce obţii un aluat omogen, îl laşi să crească. Întinzi aluatul după forma tăvii şi pui ciupercile tocate, roşiile tăiate felii şi brânza bine scursă. Dai la cuptor 20-25 de minute. Serveşti cu busuioc proaspăt.

Mai multe