Pizza cu ton şi ceapă roşie
Când vine vorba despre pizza, oricine are una preferată, fie că îndrăgim brânza, legumele sau carnea. Totuşi, dacă te-ai plictisit de variantele clasice, iată o reţetă absolut delicioasă, de pizza cu ton şi ceapă roşie.
Ingrediente
Pentru blat:
500 g făină (granulaţie 650)
7 g sare
300 ml apă călduţă
1 linguriţă zahăr
20 g drojdie proaspătă
2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
2 conserve mari de ton în suc propriu
200 ml sos de roşii
1/2 linguriţă oregano uscat
sare
piper
250 g caşcaval sau mozzarella
2 cepe roşii
sos dulce sau picant, pentru servit
Pentru blat, cerni făina într-un bol, adaugi drojdia fărâmiţată, zahărul şi sarea. Torni apa, uleiul de măsline şi frămânţi aluatul foarte bine până ce capătă o textură elastică. Îl transferi într-un bol curat, îl acoperi cu folie de plastic şi îl laşi la dospit aproximativ 2 ore, până ce îşi dublează volumul. Între timp, combini sosul de roşii cu oregao uscat, sare şi piper după gust. Dai deoparte. Cureţi cepele şi le tai rondele subţiri.
Preîncălzeşti cuptorul la 250 °C.
Împarţi aluatul în două bile egale. Pe blatul de lucru presărat cu puţină făină, întinzi două foi, cu un sucitor, fiecare foaie cu grosimea de jumătate de centimetru, apoi le transferi în tăvi. Le ungi cu sosul de roşii, presari caşcavalul ras şi adaugi din loc în loc rondele de ceapă roşie şi tonul scurs foarte bine de lichid. Dai tăvile la cuptor aproximativ 20 de minute. Serveşti pizza caldă cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock