Plachie de peşte
Pentru o dietă echilibrată, ar trebui să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână. Aşadar, ce spui? Prepari în această seară o plachie de peşte?
De ce ai nevoie pentru plachie de peşte
1 kg peşte
500 g roşii cubuleţe din conservă
5 căţei usturoi
4 cepe mari
2 ardei
3 morcovi
2 foi dafin
sare
boabe de piper
pătrunjel
50 ml ulei
Cum se prepară plachie de peşte
Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi potrivite şi-l dai cu sare. Îl prăjeşti în ulei pe ambele părţi şi-l aşezi într-o tavă. Cureţi ceapa şi o tai julien. Speli şi cureţi morcovii pe care îi tai cubuleţe. Speli ardeii şi-i tai fâşii. Căleşti ceapa pâna când devine transparentă. Adaugi ardeii şi morcovii tăiaţi, usturoiul zdrobit, roşiile din conservă, frunzele de dafin, sarea şi piperul boabe. Laşi să fiarbă 5 minute şi pui compoziţia peste peştele din tavă. Dai tava la cuptor 15-20 de minute şi presari pătrunjel.