Plăcintă Banoffee

12 aprilie 2019   Rețete

Combinaţia delicioasă de caramel lipicios, banane coapte şi frişcă este ceea ce face ca această tartă să dispară de pe masă rapid. O poţi prepara pentru o masă festivă, sau ca un răsfăţ de weekend.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 50 min
  • Gătire: 10 min
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

200 g biscuiţi digestivi sfărâmaţi 54 g de zahăr 110 g unt topit 5 banane coapte 1 lingură de zeamă de lămâie 4 pătrăţele de ciocolată pentru decor pentru frişcă: 480 g de frişcă lichidă 2 linguri de zahăr pudră caramel: 230 g unt 165 g zahăr brun 160 g frişcă lichidă 20 g sirop de porumb 1 vârf cuţit de sare

Mod de preparare

Pentru început, bate frişca cu zahărul şi las-o la rece. Fă caramelul astfel: într-o cratiţă, pune untul, zahărul brun, frişca şi siropul de porumb şi pune-o pe foc la temperatură potrvită, amestecând din când în când. Lasă focul mic şi fierbe pentru 10 inute. Lasă să se răcească şi amestecă ocazional .

Încinge cuptorul la 180 de grade şi pregăteşte o tavă cu foaie de copt.

Într-un bol, amestecă biscuiţii sfărâmaţi, zahărul şi sarea. Adaugă 90 de grame de unt topit şi amestecă.

Pune amestecul în tavă şi presează-l cu ceva. Coace-l pentru 10 minute şi apoi lasă-l la răcit.

Pune caramelul păstrând un sfert din el pentru mai târziu. Acoperă cu o folie alimentară şi dă tarta la frigider pentru 3-4 ore.

Într-un bol, pune bananele coapte şi sucul de lămâie.  Pune feliile de banana peste tarta cu caramelul răcit apoi pune frişca.

Încălzeşte caramelul şi toarnă-l peste frişcă, apoi răzuieşte ciocoalta pe deasupra şi poţi servi.

Sursa: https://www.bakefromscratch.com/banoffee-pie/

https://www.bakefromscratch.com/banoffee-pie/

Mai multe