Plăcinta ciobanului cu carne de miel FOTO

9 martie 2017   Rețete

Această reţetă este perfectă pentru zilele în care ai poftă de un preparat pe bază de carne. Încearcă o plăcintă săţioasă şi gustoasă, care poate fi preparată cu uşurinţă atunci când ai mai multe persoane la masă. Iar plăcinta ciobanului pe care ţi-o recomandăm azi este făcută cu carne de miel.

Plăcinta ciobanului cu carne de miel – Ingrediente (6 porţii)

500 g carne de miel (tocată) 350 ml supă de pui 1 kg cartofi făcuţi piure 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură pastă de tomate 2 crenguţe cimbru 2 linguri făină 30 g parmezan ras sare piper ulei, pentru prăjit

Plăcinta ciobanului cu carne de miel – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Tai fin ceapa, usturoiul şi frunzele de cimbru. Cureţi morcovul şi îl tai cubuleţe, apoi toci ţelina.

Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea tocată de miel 2-3 minute, desfăcând-o cu o lingură de lemn. Adaugi ceapa, usturoiul, cimbrul, morcovii şi ţelina şi le prăjeşti pe toate între 5 şi 8 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Adaugi pasta de tomate şi mai ţii pe aragaz 1-2 minute. Apoi adaugi făina şi amesteci continuu 2-3 minute.

Torni supa de pui şi laşi carnea să fiarbă la foc mic-mediu aproximativ 10-12 minute.

Pui carnea călită într-o tavă mare termorezistentă şi întinzi piureul de cartofi. Îl nivelezi bine.

Razi parmezanul şi dai tava la cuptor între 20-25 de minute, până se rumeneşte plăcinta.

kitchenstories.io

Mai multe