Plăcintă cu brânză de vaci şi mere. FOTO
Am pregătit în weekend această delicioasă plăcintă cu brânză de vaci şi mere care nu a rezistat pe masă mai mult de jumătate de oră. E bună de să te lingi pe degete!
Ingrediente pentru plăcintă cu brânză de vaci şi mere
Pentru aluat 200 g brânză de vaci 1 ou 200 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat
Pentru umplutură
400 g mere
50 g pesmet
1 linguriţă scorţişoară
2 pacheţele zahăr vanilat
100 g stafide
2 linguri unt
Mod de preparare pentru plăcintă cu brânză de vaci şi mere
Se frământă un aluat de placinta neted din brânza de vaci, ou, făina cernută cu praful de copt, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se lasă să se odihnească la rece 30 de minute.
Aluatul de placinta se întinde într-un dreptunghi gros de 5 mm. Se aşază pe o tavă care a fost îmbrăcată în prealabil cu hârtie de copt. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
Se presară foaia de aluat pe centru cu pesmet şi se aşază merele. Se presară cu scorţişoară, cu zahăr vanilat şi stafide.
Se ung marginile de aluat cu unt topit şi răcit. Mai întâi se aduc laturile mai scurte peste umplutură.
Se aduce peste umplutură o latură mai mare Se unge plăcintăa cu brânză de vaci şi mere cu unt şi se aduce şi cealaltă latură, acoperind totul bine. Se unge toată suprafaţa cu unt.
Se introduce
în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. Se presară cu zahăr pudră şi se taie felii.