Plăcintă cu brânză de vaci şi mere. FOTO

17 martie 2015   Rețete

Am pregătit în weekend această delicioasă plăcintă cu brânză de vaci şi mere care nu a rezistat pe masă mai mult de jumătate de oră. E bună de să te lingi pe degete!

plăcintă cu brânză

Ingrediente pentru plăcintă cu brânză de vaci şi mere

Pentru aluat 200 g brânză de vaci 1 ou 200 g făină 1/2 pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat

Pentru umplutură

400 g mere

50 g pesmet

1 linguriţă scorţişoară

2 pacheţele zahăr vanilat

100 g stafide

2 linguri unt

Mod de preparare pentru plăcintă cu brânză de vaci şi mere

Se frământă un aluat de placinta neted din brânza de vaci, ou, făina cernută cu praful de copt, zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se lasă să se odihnească la rece 30 de minute.

Aluatul de placinta se întinde într-un dreptunghi gros de 5 mm. Se aşază pe o tavă care a fost îmbrăcată în prealabil cu hârtie de copt. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.

Se presară foaia de aluat pe centru cu pesmet şi se aşază merele. Se presară cu scorţişoară, cu zahăr vanilat şi stafide.

Se ung marginile de aluat cu unt topit şi răcit. Mai întâi se aduc laturile mai scurte peste umplutură.

Se aduce peste umplutură o latură mai mare Se unge plăcintăa cu brânză de vaci şi mere cu unt şi se aduce şi cealaltă latură, acoperind totul bine. Se unge toată suprafaţa cu unt.

Se introduce 

plăcinta cu brânză şi mere

în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute. Se presară cu zahăr pudră şi se taie felii.

Savarine de casa cu pesmet

Savarine de casa cu pesmet

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu nuci si dovleac

Placinta cu nuci si dovleac

Mai multe