Plăcintă cu brânză şi şuncă
Reţeta perfectă şi săţioasă după un festin culinar după care te resimţi.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 250 g făină 200 g unt 1 praf sare 250 g brânză de vaci
100 g brânză Feta
2 ouă
200 g spanac
2-3 linguri pesmet
200 g şuncă felitată
1 ou, pentru uns
fulgi de migdale, după gust
Mod de preparare
Treci brânza de vaci printr-o sită, apoi o amesteci cu untul moale, adaugi sarea şi făina în ploaie şi frămânţi până când obţii un aluat omogen pe care-l dai la rece aproximativ 2-3 ore.Scurgi bine spanacul decongelat, apoi îl tai mărunt şi îl încorporezi în brânza zdrobită cu o furculiţă, amesteci şi adaugi ouăle, unul câte unul. Întinzi aluatul în foaie subţire, presari pesmetul, aşezi feliile de şuncă şi amestecul de brânză pe care-l nivelezi. Rulezi aluatul, îl pui într-o tavă tapetată, îl ungi cu oul bătut, îl înţepi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, presari fulgi de migdale şi îl dai la cuptorul încins până când se rumeneşte.