Plăcintă cu carne FOTO

1 septembrie 2016   Rețete

O combinaţie de gusturi, numai bună pentru un prânz rapid şi energizant: plăcinta cu carne este o alegere săţioasă şi delicioasă, cu care nu ai cum să dai greş.

Ingrediente 2 baghete medii de pâine 5 ouă 1 legătură de pătrunjel 150 g carne de pui 100 g kaizer 100 g carne de porc cimbru sare piper ulei, pentru uns

Mod de preparare

Tai baghetele de pâine în jumătate, apoi le faci cuburi şi le aşezi într-un bol mai mare. Separat, fierbi carnea de pui şi pe cea de porc, în vase diferite, spumezi şi le scoţi pe prosoape absorbante.

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi mixezi gălbenuşurile. În alt vas, albuşurile cu un praf de sare le baţi spumă tare şi laşi vasul deoparte, la temperatura camerei. Torni gălbenuşurile peste pâine şi omogenizezi. Pătrunjelul îl toci şi îl adaugi peste compoziţie.

Toci mărunt kaizerul, iar carnea de pui şi pe cea de porc, scurse bine de apă, le tai cubuleţe mici şi mari, după preferinţă. Le încorporezi în amestecul de pâine şi gălbenuşuri şi amesteci uşor.

Spuma de albuşuri o adaugi treptat în vas, cu o spatulă de silicon, amestecând de jos în sus. Potriveşti gustul de sare, piper şi adaugi cimbru, apoi torni compoziţia într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei. Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute sau până se rumeneşte pe margini.

Mai multe