Plăcintă cu cartofi
În weekend strângem toată familia la masă şi preparăm o plăcintă cu cartofi deosebit de gustoasă.
Ingrediente:
4 cartofi, decojiţi, tăiaţi felii 60 ml ulei de măsline 20 g unt 4 cepe, tăiate subţiri 125 ml smântână 1 lingură frunze de cimbru 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ou bătut 1 pachet foi de plăcintă
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180 grade C.
Se curăţă cartofii de coajă şi se taie felii subţiri. Se pun cartofii într-o tavă, se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor cam 15 minute.
Apoi se pune untul într-o tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte până devine aurie. Când s-a făcut se ia de pe foc şi se amestecă cu cartofii, smântâna, cimbrul şi usturoiul. Se adaugă sare după gust. Cu o lingură se repartizează umplutura pe foile de plăcinta cu cartofi. Când aţi terminat umplutura, se bate un ou şi se ung foile de plăcintă.
Se bagă plăcinta cu cartofi la cuptor aproximativ 25 de minute.
Sursa: taste.com.au