Plăcintă cu cartofi şi bacon
Nelipsiţi de la masa celor bogaţi sau săraci, în orice anotimp al anului, cartofii sunt mereu vedete printre legume.
Preparare: 1 h 15 minute Dificultate: mică 4 porţii
Ingrediente
4 cartofi potriviţi
50 g unt
50 ml lapte dulce
nucşoară rasă
sare
piper
2 linguri pesmet
200 g bacon (sau costiţă afumată)
1 ceapă potrivită
2 căţei de usturoi
1 morcov potrivit
1 lingură ulei
2 ouă
100 g caşcaval ras
2 linguri smântână
busuioc
oregano
sare
piper
Preparare
1.Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă cu sare. Strecori cartofii, îi pasezi, îi amesteci cu unt, puţin lapte fierbinte şi piureul obţinut îl condimentezi, după gust cu nucşoară rasă, sare şi piper.
2.Separat, tai baconul (sau costiţa afumată) cubuleţe, le rumeneşti într-o tigaie neaderentă cu o lingură de ulei, adaugi ceapa, usturoiul şi morcovul tăiate felii subţiri şi continui călirea până când se înmoaie toate legumele. Iei tigaia de pe foc şi laşi să se răcească.
3.Amesteci legumele şi baconul cu piureul, ouăle bătute, caşcavalul ras, smântâna, busuioc, oregano, sare şi piper, după gust.
4.Ungi o formă termorezistentă cu unt, o tapetezi cu pesmet, torni compoziţia, pui deasupra câteva cubuleţe de unt şi introduci forma în cuptorul bine încins, pentru circa 30 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
sursa foto: Shutterstock