Plăcintă cu ceapă şi bacon

31 august 2015   Rețete

O masă nu este completă fără un aperitiv delicios, care să deschidă pofta de mâncare. Dacă aperitivele clasice nu te mai tentează, poţi completa meniul cu această gustare, preparată cu ingrediente proaspete.

Ingrediente

1 foaie aluat de plăcintă 4 cepe 100 g brânză telemea 100 g brânză de vaci proaspătă 2 ouă 150 g bacon 100 g caşcaval ras 2 linguri ulei 2-3 fire ceapă verde

Mod de preparare

Razi telemeaua, o amesteci cu brânza proaspătă, ouăle bătute şi cu ceapă uscată tăiată julien, apoi nivelezi umplutura. Aşezi deasupra baconul tăiat după dorinţă. Ungi tava cu ulei şi aşezi aluatul de plăcintă. Răstorni umplutura şi o nivelezi. Dai plăcinta la cuptor 30 de minute, după care scoţi tava, presari caşcavalul ras şi o mai ţii la foc mic 10 minute, până ce se topeşte caşcavalul şi se rumeneşte uşor. O serveşti decorată cu ceapă verde tăiată rondele.

Mai multe