Plăcintă cu ceapă verde
Vă poftim la o plăcintă cu ceapă verde.
Ingrediente
Pentru aluat:
500 g făină
200 g unt topit
1 praf de copt
1 praf de sare
4-5 linguri lapte sau apă călduță
Pentru umplutură:
4 legături ceapă verde
200 g telemea veche, rasă
3 ouă
1-2 lingurițe mărar
1 lingură ulei
sare
piper
1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți un aluat elastic, pe care îl lași deoparte.
Pentru umplutură, speli ceapa și o tai mărunt, încingi uleiul, adaugi ceapa și o călești câteva minute cu sare și cu piper. O dai deoparte și o lași la răcit, apoi încorporezi în ea ouăle și brânza. Omogenizezi.
Din aluat, întinzi 2 foi dreptunghiulare. Întinzi pe fiecare jumătate din umplutură, apoi aduni capetele aluatului. Așezi plăcintele într-o tavă tapetată, le ungi cu oul bătut și le dai la cuptorul încins până când se rumenesc. Se servesc calde.