Plăcintă cu ciuperci
Plăcintă cu ciuperci: Cu această reţetă dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul inegalabil ale unui preparat uşor, săţios şi prietenos cu silueta.
Plăcintă cu ciuperci
Cu această reţetă dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul inegalabil ale unui preparat uşor, săţios şi prietenos cu silueta.
Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/1 plăcintă
Ingrediente:
Pentru aluat
200 g făină
2 linguri ulei
75 ml apă
½ linguriţă sare
1 lingură oţet
Pentru umplutură
1 ceapă mică
2 linguri ulei
500 g ciuperci
1 praf de sare
piper
3 ouă
250 g brânză rasă, uşor sărată
pătrunjel tocat
Plăcintă cu ciuperci
Mod de preparare:
Combini apa cu sarea, cu uleiul şi cu oţetul. Pui făina într- un castron, adaugi în mijloc restul ingredientelor şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de degete. Îl laşi să se odihnească cât prepari umplutura.
Feliezi ciupercile bine spălate. Toci ceapa şi o aşezi în tigaia cu uleiul încins. Când devine sticloasă, adaugi ciupercile, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi ţii până scade apa lăsată, amestecând constant. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Baţi ouăle şi le amesteci cu brânza rasă, cu pătrunjel tocat, după gust şi omogenizezi.
Întinzi aluatul şi-l aşezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Răstorni ciupercile, apoi compoziţia cu ouă, o nivelezi şi îndoi aluatul pe marginea plăcintei. O dai la cuptor până când se rumeneşte frumos.
FOTO: Profimedia