Plăcintă cu ciuperci
Dacă eşti în pană de idei şi nu mai ştii ce să pregăteşti fără carne, ai acum la îndemână o mulţime de sugestii din partea noastră. Mizează pe combinaţiile de legume, bogate în vitamine, care, împreună cu alte ingrediente, pot deveni adevărate delicii culinare.
Ingrediente
Pentru aluat 400 g făină 7 g drojdie 200 ml apă călduţă ulei sare
400 g ciuperci
2 legături ceapă verde
ulei
sare
piper
100 g margarină
Combini făina cu sarea şi drojdia, adaugi apă călduţă şi puţin ulei şi amesteci bine. Laşi aluatul la dospit până îşi măreşte volumul. Speli şi tai mărunt ceapa, apoi o pui la călit în ulei, împreună cu ciupercile spălate şi tăiate. Când s-au înmuiat, iei de pe foc să se răcească. Presari sare şi piper.
2››› Întinzi aluatul în foaie nu foarte groasă, o laşi la dospit 15 minute, o ungi cu puţină margarină topită, apoi pui în strat uniform umplutura de ciuperci. Închizi pe lateral aluatul, îl ungi cu margarină pe toată suprafaţa şi-l aşezi în tavă. Dai la cuptor până se rumeneşte.