Plăcintă cu legume. FOTO
Vrei să mănânci o plăcintă cu legume delicioasă, care să te transforme într-o adevărată specialistă în acest fel de mâncare? Urmează paşii propuşi de noi.
Ingrediente
1 praz mic 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură făină 100 ml vin alb 2 ouă 500 g foietaj sare piper
Mod de preparare
Pasul 1
Se curăţă legumele şi se taie felii subţiri. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă legumele, usturoiul tăiat felii şi se călesc până se înmoaie puţin. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Pasul 2
Se pun făina, vinul şi se mai lasă 5 minute pe foc, amestecând continuu. Se dau să se răcească, după care se amestecă cu un ou bătut.
Pasul 3
Aluatul se împarte în două şi se întind două dreptunghiuri (3 mm grosime) cu aceleaşi dimensiuni. O fâşie de aluat de placinta se crestează oblic din loc în loc.
Pasul 4
Se aşază cealalată foaie de placinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun legumele pe mijloc, iar marginile se ung cu ou bătut. Se aşază peste ele foaia crestată şi se lipesc marginile.
Pasul 5
Se unge plăcinta cu legume si cu oul bătut rămas şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit. Se coace
30 de minute, la foc potrivit.
Placinta cu chiftele si legume
Placinta cu chiftele si legume
sursa foto: Image Food